Rollo SilverScreen white 3 blinds

Textielen

Al 50 jaar maakt Verosol het beste zon reflecterende doek van de wereld

Door het internationale karakter van ons bedrijf is de informatie over het textiel in het Engels.
Het metalliseren van doek is meteen ook het geheim van Verosol. De crux zit hem in de voorbehandeling van het textiel. Het speciaal geweven textiel wordt grondig schoongemaakt, zodat de hechting van het aluminium maximaal is. Het metalliseren is vervolgens een vak apart. Een aluminiumlaag op een egaal vlak aanbrengen, zoals in de verpakkingsindustrie gebeurt, is eenvoudig. Maar textiel is onregelmatig van structuur en daardoor veel moeilijker te metalliseren. Dat is de vakkennis waarmee Verosol zich duidelijk onderscheidt van concurrenten. Het is dan ook niet gek dat Verosol het beste zon reflecterende doek van de wereld produceert Met doeken die tot wel 83% reflecteren zijn de Verosol producten gelijkwaardig aan buitenzonwering.

De gemetalliseerde stoffen van Verosol bieden ongeëvenaarde prestaties als het gaat om reflectie en visueel comfort. Geniet van de voordelen van overdag privacy zonder afbreuk te doen aan het prachtige uitzicht buiten. De gemetalliseerde stoffen elimineren schittering, en ander hinderlijk licht terwijl ze ook zorgen voor een gemakkelijk hanteerbaar binnenklimaat met minder behoefte aan verwarming en koeling. De gemetalliseerde achterkant zorgt voor effectieve isolatie van ramen, waardoor het warmteverlies in de winter en de warmtewinst in de zomer aanzienlijk verminderen.

Het selectieve gebruik van hoogwaardige materialen in combinatie met de expertise van Verosol op het gebied van metallisatie zorgt voor de beste isolatie voor uw gebouw gedurende alle seizoenen van het jaar. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen in energiekosten en verminderde CO²-uitstoot. De meeste Verosol-stoffen dragen zelfs positief bij aan duurzame bouwmodellen zoals LEED (VS) -certificering, Green Star (Australië) en Breeam (Verenigd Koninkrijk).

Als uitvinder van gemetalliseerde stoffen heeft Verosol een sterke reputatie opgebouwd voor de duurzaamheid van haar stoffen. De hoogwaardige materialen en unieke processen die worden gebruikt om deze stoffen te produceren resulteren in een eindproduct zonder compromis. De stoffen hebben uitstekende kleurechtheidseigenschappen die bestand zijn tegen veroudering en het uiterlijk van uw binnenzonwering verlengen.

Onze projecten

 • AL HAMRA TOWER

  Al Hamra is de nieuwe bezienswaardigheid met zijn iconische toren die een nieuw tijdperk van ontwikkeling en welvaart in Koeweit aankondigt.

  Meer info
 • HONG KONG JOCKEY CLUB

  Het nieuwe communicatie- en technologiecentrum van de Hong Kong Jockey Club, genaamd: Shatin Communications & Technology Center (SCTC), ontworpen door Arquitectonica, was vanaf het begin gepland en ontworpen met het oog op duurzaamheid. Het SCTC-gebouw biedt uitstekende interne omgevingsomstandigheden zoals natuurlijk daglicht in kantoorruimtes en een open uitzicht op de renbaan.

  Meer info
 • 6 PANCRAS SQUARE, LONDON

  Het 11 verdiepingen tellende gebouw omvat twee grote dakterrassen en 31.500 m² kantoorruimte, met winkels op straatniveau. De ontwikkelaars hebben zich gecommitteerd aan de hoogste eisen die gesteld worden aan duurzaamheid.

  Meer info
 • BARANGAROO TOWER 3

  De Barangaroo Tower 3 wordt beschouwd als het gebouw van Australië . Op 168 meter hoog en 39 niveaus biedt Tower 3 de ultieme, flexibele en moderne werkruimten. De verbluffende glazen gevel vereiste een duurzame oplossing tegen de zon en de invloed hiervan op de temperatuur in het gebouw tijdens de barre Australische weersomstandigheden.

  Meer info
 • CITY BBVA, MADRID

  De City BBVA is een complex van zeven gebouwen waarin het nieuwe hoofdkantoor van de Spaanse bank Banco Bilbao Vizcaya Argentaria is gevestigd. Het hoofdgebouw, bekend als La Vela, staat in het midden van het complex en is 93 meter en 19 verdiepingen hoog. Het ligt in de wijk Las Tablas in Madrid.

  Meer info
 • OPERNTURM

  Een van de eerste Leed Gold-gecertificeerde gebouwen in Duitsland, ontworpen om 23% minder energie te verbruiken, het vereiste hoogwaardige zonwering binnen.

  Meer info
 • KAISER PERMANENTE

  Het medisch centrum van Kaiser Permanente Northern California is prachtig en voldoet aan hoge industrienormen voor een groen ontwerp en duurzaamheid.

  Meer info
 • RIJKSMUSEUM AMSTERDAM

  Het Rijksmuseumgebouw met ruim 80 zalen ligt tussen de Stadhouderskade en het Museumplein in Amsterdam-Zuid en is eigendom van de Staat en wordt beheerd door de Rijksvastgoedbedrijf.

  Meer info
 • UNICREDIT TOWER

  De Unicredit-toren is een wolkenkrabber in Milaan, Italië. Met 231 meter is dit het hoogste gebouw in Italië. De indrukwekkende glazen gevel vereiste een duurzame oplossing voor het regelen van zonne-energie en de invloed hiervan op de temperatuur in het gebouw.

  Meer info

Wat maakt ons product uniek?

Verosol is niet alleen de uitvinder van de gemetalliseerde stoffen maar ook van de plissé. Dit DNA (van uitvinder) wordt onderhouden en bewaakt binnen ons eigen laboratorium. Hier ontdekken we voortdurend nieuwe technologieën en oplossingen om de eigenschappen van onze stoffen te verbeteren. Bovendien controleren en verbeteren we de normen die we stellen voor onze bestaande producten op zicht, reflectie en vlamvertraging.

De stoffen van Verosol werken omdat we met behulp van vacuümafzetting een nanolaag van aluminium op de naar buiten gerichte zijde van de stoffen hebben aangebracht. Deze ultradunne laag bedekt alleen de vezels en laat de weef- en textieleigenschappen intact, in tegenstelling tot andere toepassingsmethoden.

Characteristics

TRANSPARANTIES

Stelt u zich eens een transparante stof voor, dat een u een perfect uitzicht naar buiten geeft en ter gelijke tijd privacy geeft door de inkijk van buiten af te beperken.

ZON REFLECTIE

Stelt u zich eens een stof voor, dat het zonlicht perfect reflecteert en hinderlijk licht filtert zodat Glare tot het verleden behoord en u toch een perfect uitzicht naar buiten geeft.

THERMISCH COMFORT

Stelt u zich eens een stof voor dat warmte en kou reflecteert en zo voor energie besparing zorgt.

ESTHETISCH

Stelt u zich eens een stof voor met een glanzend, reflecterend metalen oppervlak, waardoor het een slimme, moderne, hightech of zelfs glamoureuze look heeft.

FLEXIBILITEIT

Stelt u zich eens een stof voor dat is gemetalliseerd maar toch flexibel in te zetten is.

ANTI-STATISCH

Stelt u zich eens een stof voor die antistatisch is en niet langer stof aantrekt.