Rollo SilverScreen white 3 blinds

Textielen

Al 50 jaar maakt Verosol het beste zonreflecterende doek van de wereld

Vanwege het internationale karakter van Verosol is de informatie over het textiel in het Engels.
Het metalliseren van doek is meteen ook het geheim van Verosol. De crux zit hem in de voorbehandeling van het textiel. Het speciaal geweven textiel wordt grondig schoongemaakt, zodat de hechting van het aluminium maximaal is. Het metalliseren is vervolgens een vak apart. Een aluminiumlaag op een egaal vlak aanbrengen, zoals in de verpakkingsindustrie gebeurt, is eenvoudig. Maar textiel is onregelmatig van structuur en daardoor veel moeilijker te metalliseren. Dat is de vakkennis waarmee Verosol zich duidelijk onderscheidt van concurrenten. Het is dan ook niet gek dat Verosol het beste zonreflecterende doek van de wereld produceert. Met doeken die tot wel 85% reflecteren zijn de Verosol-producten gelijkwaardig aan buitenzonwering!

De gemetalliseerde stoffen van Verosol bieden ongeëvenaarde prestaties als het gaat om reflectie en visueel comfort. Geniet van de voordelen van privacy overdag, zonder afbreuk te doen aan het prachtige uitzicht buiten. De gemetalliseerde stoffen elimineren schittering en ander hinderlijk licht, terwijl ze ook zorgen voor een gemakkelijk hanteerbaar binnenklimaat en minder behoefte aan verwarming en koeling. De gemetalliseerde achterkant zorgt voor effectieve isolatie van ramen, waardoor het warmteverlies in de winter en de warmtewinst in de zomer aanzienlijk verminderen.

Het selectieve gebruik van hoogwaardige materialen in combinatie met de expertise van Verosol op het gebied van metallisatie zorgt voor de beste isolatie voor uw gebouw gedurende alle seizoenen van het jaar. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen in energiekosten en een verminderde CO²-uitstoot. De meeste Verosol-stoffen dragen zelfs positief bij aan duurzame bouwmodellen zoals LEED-certificering (VS), Green Star (Australië) en Breeam (Verenigd Koninkrijk).

Als uitvinder van gemetalliseerde stoffen heeft Verosol een sterke reputatie opgebouwd voor de duurzaamheid van haar textiel. De hoogwaardige materialen en unieke processen die worden gebruikt om deze stoffen te produceren, resulteren in een eindproduct zonder compromis. De stoffen hebben uitstekende kleurechtheidseigenschappen die bestand zijn tegen veroudering en het uiterlijk van uw binnenzonwering verlengen.

Onze projecten

 • AL HAMRA TOWER

  Al Hamra met zijn iconische toren is de nieuwe bezienswaardigheid, die een nieuw tijdperk van ontwikkeling en welvaart in Koeweit aankondigt.

  Meer info
 • HONG KONG JOCKEY CLUB

  Het nieuwe communicatie- en technologiecentrum van de Hong Kong Jockey Club, genaamd: Shatin Communications & Technology Center (SCTC) is ontworpen door Arquitectonica en werd ontworpen met het oog op duurzaamheid. Het SCTC-gebouw biedt uitstekende interne omgevingsomstandigheden zoals natuurlijk daglicht in kantoorruimtes en een open uitzicht op de renbaan.

  Meer info
 • 6 PANCRAS SQUARE, LONDON

  Six Pancras Square in Londen biedt 31.500 m² kantoorruimte en 2.400 m² winkel- en restaurantruimte op de begane grond. De dakterrassen zijn maar liefst 1.400 m².

  Meer info
 • BARANGAROO TOWER 3

  De Barangaroo Tower 3 wordt beschouwd als hét gebouw van Australië . Met 168 meter hoogte en 39 niveaus biedt Tower 3 de ultieme, flexibele en moderne werkruimten. De verbluffende glazen gevel vereiste een duurzame oplossing tegen de zon en de invloed hiervan op de temperatuur in het gebouw tijdens de barre Australische weersomstandigheden.

  Meer info
 • CITY BBVA, MADRID

  De City BBVA is een complex van zeven gebouwen waarin het nieuwe hoofdkantoor van de Spaanse bank Banco Bilbao Vizcaya Argentaria is gevestigd. Het hoofdgebouw, bekend als La Vela, staat in het midden van het complex en is 93 meter en 19 verdiepingen hoog. Het ligt in de wijk Las Tablas in Madrid.

  Meer info
 • OPERNTURM

  Een van de eerste LEED Gold-gecertificeerde gebouwen in Duitsland, ontworpen om 23% minder energie te verbruiken, het vereiste voor hoogwaardige zonwering binnen.

  Meer info
 • KAISER PERMANENTE

  Het medisch centrum van Kaiser Permanente Northern California is prachtig en voldoet aan hoge industrienormen voor een groen ontwerp en duurzaamheid.

  Meer info
 • RIJKSMUSEUM AMSTERDAM

  Het Rijksmuseum met ruim 80 zalen ligt tussen de Stadhouderskade en het Museumplein in Amsterdam-Zuid, is eigendom van de Staat en wordt beheerd door het Rijksvastgoedbedrijf.

  Meer info
 • UNICREDIT TOWER

  De Unicredit-toren is een wolkenkrabber in Milaan, Italië. Met 231 meter is dit het hoogste gebouw in Italië. De indrukwekkende glazen gevel vereiste een duurzame oplossing voor het regelen van zonne-energie en de invloed hiervan op de temperatuur in het gebouw.

  Meer info

Wat maakt ons product uniek?

Verosol is niet alleen de uitvinder van de gemetalliseerde stoffen maar ook van plissé. Ons DNA wordt onderhouden en bewaakt dankzij ons eigen laboratorium. Hier ontwikkelen en testen we voortdurend nieuwe technologieën en oplossingen om de eigenschappen van onze stoffen verder te verbeteren. Bovendien controleren en optimaliseren we de normen die we stellen voor onze bestaande producten op zicht, reflectie en vlamvertraging.

De stoffen van Verosol zijn effectief dankzij een nanolaag van aluminium op de naar buiten gerichte zijde van de stof, die we met behulp van vacuümafzetting aanbrengen. Deze ultradunne laag bedekt alleen de vezels en laat de weef- en textieleigenschappen intact, in tegenstelling tot andere toepassingsmethoden.

Characteristics

TRANSPARANTIE

Stelt u zich eens een transparante stof voor, die u een perfect uitzicht naar buiten geeft en tegelijkertijd privacy geeft door de inkijk van buiten af te beperken.

ZONREFLECTIE

Stelt u zich eens een stof voor, die het zonlicht perfect reflecteert en hinderlijk licht filtert zodat 'glare' tot het verleden behoort en u toch een perfect uitzicht naar buiten geeft.

THERMISCH COMFORT

Stelt u zich eens een stof voor die warmte en kou reflecteert en zo voor energiebesparing zorgt.

ESTHETISCH

Stelt u zich eens een stof voor met een glanzend, reflecterend metalen oppervlak, waardoor het een slimme, moderne, hightech of zelfs glamoureuze look heeft.

FLEXIBILITEIT

Stelt u zich eens een stof voor die is gemetalliseerd maar toch flexibel in te zetten is.

ANTI-STATISCH

Stelt u zich eens een stof voor die antistatisch is en niet langer stof aantrekt.