Over ons

Verosol vandaag

Onze missie is: “Het leveren van zonwering oplossingen waarbij het zicht naar buiten behouden blijft, terwijl schittering en warmte overdracht door ramen worden verminderd, in alle soorten gebouwen”.
Verosol is een specialist in het ontwerpen en produceren van functionele stoffen voor binnenzonwering. Verosol is tevens de uitvinder van het gemetalliseerde textiel. We zijn continu aan het innoveren om de beste prestaties te bieden op het gebied van warmte en daglichtregeling, om een ​​duurzamere leefomgeving te creëren. Verosol, met het hoofdkantoor in Eibergen, heeft vestigingen in Nederland, Australië en Spanje en een licentienetwerk voor wereldwijde distributie. Sinds de vroege jaren blijven we trouw aan Cornelis z’n  nalatenschap. We leven en streven naar het creëren van duurzame omgevingen waar mensen comfortabel kunnen wonen en werken.

Het Verhaal.

Het verhaal van Verosol begint in New York. Het is 1963 als de Rotterdamse scheepsbouwer Cornelis Verolme een bezoek brengt aan de stad. Bij het zien van de glazen wolkenkrabbers vraagt hij zich af hoe deze gebouwen het binnen toch koel kunnen houden.

ourstory_img

Het Idee..

Terug in Nederland bedenkt hij de oplossing: wanneer er een ultradun aluminiumlaagje op textiel wordt aangebracht, zorgt dit voor de perfecte weerkaatsing van zonlicht. Hij ontwikkelt een machine om dit metaallaagje op te brengen en is de basis voor het latere bedrijf Verosol gelegd. Zijn idee – gemetalliseerd doek als binnenzonwering – is nog steeds springlevend. Verosol heeft de techniek van het metalliseren in de loop der jaren steeds verder verbeterd, maar het concept van de productieketel die Verolme liet ontwikkelen, is nog steeds in gebruik. De eerste ketel is nu een monument en staat voor het bedrijf in Eibergen.

Innovatieve stoffen

Cornelis visie was:  producten gemaakt van gemetalliseerd textiel, die vervolgens met de metaalzijde naar de buitenkant gericht gemonteerd worden,  warmte en licht op een goede manier te kunnen reguleren. Door de warmte en het licht te reguleren kan er niet alleen op de energiekosten bespaart worden maar creëer je ook een comfortabele leefomgeveing.

Het metalliseren van doek is meteen ook het geheim van Verosol. De crux zit hem in de voorbehandeling van het textiel. Het speciaal geweven textiel wordt grondig schoongemaakt, zodat de hechting van het aluminium maximaal is. Het metalliseren is vervolgens een vak apart.

Een aluminiumlaag op een egaal vlak aanbrengen, zoals in de verpakkingsindustrie gebeurt, is eenvoudig. Maar textiel is onregelmatig van structuur en daardoor veel moeilijker te metalliseren. Dat is de vakkennis waarmee Verosol zich duidelijk onderscheidt van concurrenten.

“Het voelt alsof  je in de schaduw van een boom gaat zitten.”

CORNELIS VEROLME
De UItvinder [1963]

Zijn legendarische woorden:

Verosol is marktleider in reflectieve textielen.

Gedreven om de beste prestaties, een uitstekende kwaliteit te bieden, proberen we voor u het meeste comfort te realiseren.

We zijn continu  aan het innoveren om u de beste oplossingen te bieden omdat de wereld, net als ons klimaat,  snel aan het veranderen is.

We hebben het gemetalliseerde textiel uitgevonden en we waren de eersten om dit concept te verwerken in producten als binnenzonwering. We reduceren het energie verbruik zowel in zomer als in de winter. En we creëren de vrijheid voor architecten om gevels nieuw te ontwerpen. Dit allemaal door een ultra dun aluminium laagje op te dampen.

Verosol zal de grenzen blijven verleggen om nog betere “energie” prestaties te leveren om zo nog een betere leef of werk omgevingen te creëren.

Verosol. Expand your comfort zone.