6 PANCRAS SQUARE, LONDON

Het 11 verdiepingen tellende gebouw omvat twee grote dakterrassen en 31.500 m² kantoorruimte, met winkels op straatniveau. De ontwikkelaars hebben zich gecommitteerd aan de hoogste eisen die gesteld worden aan duurzaamheid.

Rollo SilverScreen white 3 blinds

Het gebouw

Het 11 verdiepingen tellende gebouw omvat twee grote dakterrassen en 31.500 m² kantoorruimte, met winkels op straatniveau. De ontwikkelaars hebben zich gecommitteerd aan de hoogste duurzaamheidsdoelen.

De wens

Een BREEAM-beoordeling 'uitstekend' was vereist. De architect besteedde bijzondere aandacht aan verblinding en vermindering van zonnewarmte om aan de BREEAM-criteria te voldoen. Ze erkenden het belang van het behouden van een zicht naar buiten van alle kanten om de gezondheid en het welzijn van het personeel te verbeteren.

Rollo SilverScreen white 3 blinds

De oplossing

Een thermische modelleringstudie toonde aan dat Verosol's hoogwaardige SilverScreen gemetalliseerde schermdoek met 4% openheid de optimale schaduwcoëfficiënt bood. Het gebruik van deze stof leverde een extra BREEAM-tegoed op met betrekking tot thermisch comfort in de categorie Gezondheid en Welzijn.