BARANGAROO TOWER 3

De Barangaroo Tower 3 wordt beschouwd als het gebouw van Australië . Op 168 meter hoog en 39 niveaus biedt Tower 3 de ultieme, flexibele en moderne werkruimten. De verbluffende glazen gevel vereiste een duurzame oplossing tegen de zon en de invloed hiervan op de temperatuur in het gebouw tijdens de barre Australische weersomstandigheden.

Het gebouw

De Barangaroo-torens zijn ontworpen door het architectenbureau Rogers Stirk Harbor & Partners en Lendlease in 2010. Barangaroo is het belangrijkste commerciële centrum van Australië voor de regio Azië-Stille Oceaan, gelegen in het hart van de haven van Sydney. Als eerste in Australië die de nieuwe maatstaf voor duurzame bouwmaterialen formuleerde, had Barangaroo Tower 3 de hoogste groene ster-rating van de Green Building Council of Australia (CBCA) behaald. 'Doorgaans vereisen bouwprojecten meer dan één beoordelingsronde om een ​​Green Star-beoordeling te behalen'. Echter, Barangaroo Tower
3 had het geluk deze prijs te ontvangen bij de eerste beoordeling op de International Tower Sydney (ITS) (Barangaroo South, 2017).

De benodigdheden

Zware weersomstandigheden maar vooral de intensiteit van de Australische zonnestralen zullen dit gebouw beïnvloeden, vooral omdat het op 39 niveaus is gebouwd met glazen gevel op alle niveaus. Dit zal een uitdaging vormen met betrekking tot kamertemperatuur en energie-efficiëntie.

De oplossing

Conform de bekroonde Green Star-rating moest Tower 3 deze duurzame handeling voortzetten voor de rest van de voltooiing van de etappe van dit gebouw. Om aan deze norm te voldoen, werd het Silverscreen 4% van Verosol werd gespecificeerd vanwege zijn hoge zonnereflectie en bereikte een indrukwekkende 76% - 78% reflectie buiten. Dit maakt het zeer duurzaam, vlamvertragend en zeer energiezuinig