HONG KONG JOCKEY CLUB

Het nieuwe communicatie- en technologiecentrum van de Hong Kong Jockey Club, genaamd: Shatin Communications & Technology Center (SCTC) is ontworpen door Arquitectonica en werd ontworpen met het oog op duurzaamheid. Het SCTC-gebouw biedt uitstekende interne omgevingsomstandigheden zoals natuurlijk daglicht in kantoorruimtes en een open uitzicht op de renbaan.

Het gebouw

De nieuwe ontwikkeling (51.000 m²) biedt een werkomgeving van wereldklasse, die grote nadruk legt op het verminderen van energie, water en afval. Er zijn realistische en rendabele maatregelen genomen die de milieu-impact van het gebouw drastisch verminderen.

De wens

Een jaarlijkse energiebesparing van ongeveer 25%

De oplossing

Jaarlijks wordt een energiebesparing van ongeveer 25,7% in het SCTC-gebouw bereikt, dankzij het gebruik van passieve middelen. De gemetalliseerde SilverScreen-producten hebben aanzienlijk bijgedragen aan deze prestatie, die heeft geresulteerd in een LEED Gold-certificering, een BEAM Plus Gold-certificering en de 2016 ASHRAE Regional XIII Technology Award. Nicedrape in Hong Kong en China is partner van Verosol en heeft alle blinds voor dit project geproduceerd en geïnstalleerd.