RIJKSMUSEUM AMSTERDAM

Het Rijksmuseumgebouw met ruim 80 zalen ligt tussen de Stadhouderskade en het Museumplein in Amsterdam-Zuid en is eigendom van de Staat en wordt beheerd door de Rijksvastgoedbedrijf.

Het gebouw

Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de 16 rijksmusea in Nederland. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. Het museum is sinds 1885 gevestigd in het Rijksmuseumgebouw, ontworpen door de Nederlandse architect P.J.H. Cuypers. Vanaf 18 maart 2003 ging het hoofdgebouw dicht voor een verbouwing die aanvankelijk enkele jaren zou gaan duren, maar door diverse vertragingen bijna tien jaar in beslag zou nemen. Na ruim negen jaar gesloten te zijn geweest, ging het vernieuwde hoofdgebouw op 13 april 2013 weer open.

Vereisten

Door de grote, karakteristieke ramen komt veel UV-licht het gebouw binnen. Dit kan de kunstobjecten beschadigen en moet worden gecontroleerd.

De oplossing

In de meeste delen van het gebouw zijn rolgordijnen aangebracht met EnviroScreen. Met EnviroScreen heeft het museum een ​​goede oplossing gevonden die past in hun duurzame doelstellingen en natuurlijk daglicht biedt aan de indrukwekkende hallen.