RIJKSMUSEUM AMSTERDAM

Het Rijksmuseum met ruim 80 zalen ligt tussen de Stadhouderskade en het Museumplein in Amsterdam-Zuid, is eigendom van de Staat en wordt beheerd door het Rijksvastgoedbedrijf.

Het gebouw

Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de 16 rijksmusea in Nederland. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. Het museum is sinds 1885 gevestigd in het Rijksmuseumgebouw, ontworpen door de Nederlandse architect P.J.H. Cuypers. In 2003 ging het hoofdgebouw dicht voor een verbouwing die aanvankelijk enkele jaren zou gaan duren, maar vanwege diverse vertragingen tien jaar in beslag nam. Het vernieuwde hoofdgebouw ging op 13 april 2013 weer open.

Vereisten

Door de grote, karakteristieke ramen komt veel UV-licht het gebouw binnen. Dit kan de kunstobjecten beschadigen en moet worden gecontroleerd.

De oplossing

In de meeste delen van het gebouw zijn rolgordijnen aangebracht met EnviroScreen. Met EnviroScreen heeft het museum een ​​goede oplossing gevonden die past in hun duurzame doelstellingen en natuurlijk daglicht biedt aan de indrukwekkende hallen.